recenze

Co by kdyby...

30. prosince 2013 v 9:26 | Sayury

Co by kdyby...Popelka neobula střevíček - Sarah Mlynowska


Počet stran: 150
Rok vydání: 2013
Nakladatelství: Jota
Hodnocení: 1/5



Abby a Jonáš se pomocí kouzelného zrcadla dostanou do Floomu, království, ve kterém se odehrává příběh o Popelce. Ačkoliv se oba dva snaží nenarušit řád světa, jejich samotná přítomnost už je chybou v Matrixu, která odstartuje jednu pohromu za druhou. Abby se však nedokáže smířit se špatným koncem, a tak dělá, co může, aby pomohla Popelce stát se princovou nevěstou.

Anděl smrti nezklamal

29. prosince 2013 v 11:26 | Sayury

Tlukot křídel smrti - Paul Hoffman


Počet stran: 510
Rok vydání: 2013
Nakladatelství: Euromedia Group, k.s. - Knižní klub
Hodnocení: 4/5

Anotace

Závěrečná část bestsellerové trilogie, navazující na Levou ruku Boží (Knižní klub, 2009) a Čtyři poslední věci (Knižní klub, 2011). Od okamžiku, kdy Cale zjistil, že jeho brutální vojenský výcvik má posloužit jedinému účelu - zničení největšího omylu Božího, tedy samotného lidstva -, pronásleduje ho tentýž muž, který z něj učinil Anděla smrti: papež vykupitel Bosco. Den zúčtování se blíží. Touha po pomstě Cala přivede zpátky ke svatyni vykupitelů - a k poslední konfrontaci s osobou, kterou na celém světě nejvíc nenávidí…

Novodobá popelka Marissy Meyerové

7. prosince 2013 v 17:29 | Sayury


Cinder - Marissa Meyerová

Série: Měsíční kroniky #1
počet stran: 400
Rok vydání: 2012
nakladatelství: Egmont
Hodnocení: 4/5


Když se řekne Popelka, všichni si představíme krásnou, avšak od popela zašpiněnou dívku, která žije s macechou a nevlastními sestrami. Jednoho večera se dostane na královský bál, kde okouzlí prince, ztratí střevíček, a na konci se stane jeho nevěstou. To však není případ šestnáctileté Cinder, novodobé popelky žijící po 4.světové válce. Cinder je totiž kyborg, mechanička a prakticky otrok své macechy. Prakticky vzato je to Popelčina velice špatná alternativa příběhu o jejím životě. Tak špatná, že si ho ani ona sama nedokáže představit v těch nejdivočejších snech.

Zelená jako smaragd

26. listopadu 2013 v 18:40 | Sayury
Kerstin Gier - Zelená jako smaragd
Série: Drahokamy #3
Počet stran: 416
Nakladatelství: Albatros - CooBoo
Hodnocení: 5/5

Anotace:

Gwendolyn má zlomené srdce. Zdá se, že Gideonovo vyznání lásky bylo pouhou fraškou, aby šel na ruku jejich úhlavnímu nepříteli, hrozivému hraběti Saint Germainovi. Ale pak se stane něco naprosto nepochopitelného a Gwennin svět je vzhůru nohama. Ji i Gideona čeká dech beroucí úprk do minulosti, a taky menuety, paruky, kordy a divoké pronásledování a nad tím vším se vznáší otázka, zda se dá stav pokojové fontány vůbec léčit… (pozn. Xemerius se velmi obává, že nikoliv.)

Ten, jehož-jméno-nesmíme-vyslovit zlomil Gwendolyn srdce a ona se tak po dvou týdnech událostí, které ji změnily život, zhroutila. Na smutnění však není čas, a tak se během svých povinností snaží Gideonovi vyhýbat, což bohužel zapřičiní mnoho nedorozumění. Její pozornost od citových problémů odvede již zesnulý dědeček, který ukryl indicii k rozluštění celé hádanky. Bohužel to udělal až o pár desítek let později, tedy v budoucnosti, a tak se Gweny musí spolehnout na pomoc svých přátel, jelikož zbývá už jen několik kapek krve do naplnění proroctví.

Modrá jako safír

24. listopadu 2013 v 18:04 | Sayury
Kerstin Gier - Modrá jako safír

Série: Drahokamy #2
Počet stran: 344
Nakladatelství: Albatros media -CooBoo
Hodnocení: 4/5

Anotace:
Být čerstvě zamilovaná v minulosti vážně není dobrý nápad. To si přinejmenším myslí šestnáctiletá Gwendolyn, novopečená cestovatelka časem. Koneckonců mají oba s Gideonem docela jiné starosti. Například jak zachránit svět. Nebo se naučit tančit menuet (A ani jedno není vůbec snadné!). Gwen má sice po svém boku několik dobrých rádců, ale když se Gideon začne chovat tajuplně, je jí jasné, že musí své hormony co nejdříve dostat pod kontrolu. Jinak z toho, že láska nezná čas, nezbude vůbec nic!

Rudá jako rubín

17. listopadu 2013 v 12:11 | Sayury

Rudá jako rubín - Kerstin Gier

Série: Drahokamy
Počet stran: 336
Rok vydání: 2012
Vydalo nakladatelství: Albatros Media - CooBoo
Hodnocení: 5/5

Anotace:
Žít v rodině, která je samé tajemství, není pro šestnáctiletou Gwendolyn zrovna snadné. Jednoho dne se s ní zatočí svět a ona se rázem ocitne ve známé ulici, jenže téměř sto let před svým narozením. Vzápětí pochopí, že tím největším rodinným tajemstvím je ona sama. Zbývá jí ale ještě pochopit, jaké nebezpečí člověku hrozí, když se zamiluje napříč časem.

O této knize jsem poprvé slyšela od yan-ny, která se do knihy úplně zamilovala, než jsem se ke knize dostala já, uplynula pěkná řádka dnů. Jak jsem jen mohla neznát takový příběh?

Serafina: Příběh Draků

31. října 2013 v 18:49 | Sayury

Serafína: Příběh Draků - Rachel Hartmann

Série: Serafína #1
Počet stran: 351
Rok vydání: 2013
Nakladatelství: FRAGMENT
Hodnocení: 5/5

V království Gored žijí lidé s draky v míru už čtyřicet let, vzájemná nedůvěra však přetrvává. Draci jsou schopni brát na sebe lidskou podobu, ale přestože mají neobyčejně pronikavý rozum, lidské emoce jim zůstávají záhadou. Dívka Serafína, nadaná hudebnice, nechová důvěru ani k jedné z obou stran. Když je zavražděn příslušník královské rodiny a podezření padá na draky, v ohrožení se ocitá i její vlastní tajemství, které by ji mohlo stát život…

"Jaké to je, mít takový talent?"
"Jaké to je být bastardem?"

Dokonalý pár

27. října 2013 v 16:05 | Sayury

Ally Condie - Dokonalý pár

Série: Matched
Díl: 1.
Počet stran: 328
Rok vydání: 2012
Nakladatelství: Euromedia Group - Knižní Klub
Hodnocení: 4/5

Cassia Marie Reyesová, hlavní hrdinka příběhu, je sedmnáctiletá dívka, čekající na přidělení partnera. Celý život je přesvědčená o tom, že rozhodnutí Společnosti jsou správná. Ta diktuje lidem, jak mají žít, kolik toho můžou sníst, co budou dělat za práci a s kým budou po zbytek života žít, dokud v osmdesáti nezemřou. Taková jsou pravidla.

Velký Bratr tě vidí

14. října 2013 v 10:32 | Sayury

George Orwell - 1984

Počet stran: 328
Rok vydání: 2000
Nakladatelství: Levné Knihy KMa
Hodnocení: 5/5

Anotace:

Winston Smith je úředníkem Vnější Strany na Ministerstvu pravdy. Píše se rok 1984 a svět zachvátil totalitní režim. V Oceánii, jejíž hlavním městem je Londýn, se lidé dělí na tři vrstvy: na elitu, která vede stát, tj. Vnitřní Strana, na úředníky, kteří pracují pro stát, Vnější Strana a na proléty, což je obyčejný lid, který je třeba krmit, bavit a držet při životě. Veškerý pohyb v zemi sleduje Velký bratr, pokud se někdo vychýlí z davu, jen pomyslí na něco jiného, nebo se zatváří jinak, než je ustanoveno, je ihned vymazán z povrchu zemského. Winston však nevěří, že tomu bylo vždy, a tak pátrá v minulosti a snaží se naleznout řešení v přítomnosti. Musí si však dát velký pozor, Ideopolicie je na každém kroku a jemu hrozí, že za pouhou myšlenku dostane kulkou do hlavy.

Azothova cesta stínů

13. září 2013 v 23:24 | Sayury

Cesta Stínů - Brent Weeks

Počet stran: 352
Rok vydání: 2010
Vydalo nakladatelství: Fantom Print
Hodnocení: 4/5

Pro Durza Blinta je vražda umění a on je ve městě nejlepším umělcem.
Pro Azotha je život jedna velká nejistota. Jedenáctiletý kluk z ulice patří do gildy, kde velí tyran Krysa, a je nucen každý den riskovat svůj život a uživit tak sebe, malou Panenku a kamaráda Jarla. Jednou však dostane jedinečnou šanci dostat se z Doupěte, a to přímo pod křídla Durzo Blinta. Když však přijme Durzovu nabídku, musí se rozloučit se svým starým životem, se svými přáteli a přijmout novou identitu a jméno. Jakožto Kylar Stern se musí naučit dobrým způsobům, které patří k šlechtickému jménu, a zároveň se musí naučit vést druhý život jako wetboy, nájemný vrah, a osvojit si tak vraždící schopnosti, politiku v zemi a v neposlední řadě i magii.
 
 

Reklama